بسم الله الرّحمن الرّحیم
«وَ مَنْ أَحْسَنُ دِيناً مِمَّنْ أَسْلَمَ وَجْهَهُ لِلَّهِ وَهُوَ مُحْسِنٌ.»
چه کسانی در دین داری بهتر از آن هایی هستند که خودشان را با تمامِ وجود، تسلیم خدا کرده و نیز، نیکوکار هم می باشند.
سورۀ نساء - آیۀ125
پیام های آیه:
تسلیم در برابر خداوند و احسان نمودن به مردم، از اصول ادیان الهى است. «اَسلم... و هو محسن»
مكتب، بر پایۀ ایمان و عمل، هر دو استوار است و هر كدام بدون دیگرى، ناقص می باشد. «اسلم...و هو محسن»
طبیعت بهاری رویدر
شهرستان خمیر - استان هرمزگان
زمان اجرای برنامه: فروردین1396
شهر رویدر، با ارتفاع 380متر، در 90کیلومتری شمال بندر خمیر، واقع شده است. بدون تردید، طبیعت رویدر، یکی از زیبا ترین جاذبه های طبیعی شهرستان خمیر، در استان هرمزگان می باشد. شهر رویدر، در جنوبی ترین بخش های رشته کوه زاگرس، قرار گرفته است و همین موضوع سبب شده است، که چشم اندازهای بسیار زیبایی در آن به وجود بیاید. ترکیب نخل و رود و کوه، یکی از بارز ترین شاخصه های طبیعت این شهر می باشد که تماشای آن، دل فریب است. مسافرانی که این شهر را به عنوان مقصد گردشگری، انتخاب می کنند، با مناظر کمتر دیده شده ای مواجه خواهند شد و با کلی خاطرۀ خوب، رویدر را ترک خواهند کرد.
من در اقامت دو روزه ای که در رویدر داشتم، ابتدا از بافت شهر، هم در روز و هم در شب، عکاسی کردم و سپس به داخل یکی از نخلستان های رویدر رفتم و گشت و گذاری نیز، در آن داشتم. در این گزارش، فقط عکس های مربوط به بافت شهر را قرار می دهم و تصاویر نخلستان را در یک گزارش مجزا، قرار خواهم داد.
موقعیت شهر رویدر بر روی نقشه
این رود، که از میان نخلستان ها عبور می کند، طراوت و زیبایی خاصی به طبیعت رویدر بخشیده است.
صخره هایی عظیم، که در منطقه دیده می شوند.
یک عکس، نمی تواند وسعت نخلستان های رویدر را نشان دهد، بلکه باید چند عکس را در کنار هم قرار داد.
نمایی زیبا از رود و نخلستان عظیم منطقه
نمایی زیبا از نخلستان های متراکم در منطقه
چشم انداز تماشاییِ شهر رویدر از کوه مجاور
در حالی که آفتاب از منطقه، رخت بر می بندد، من به زاویۀ دیگری از شهر می روم و از مناظر شب آن، عکاسی می کنم. به راستی که عکس های شب رویدر نیز، دست کمی از عکس های روز آن نداشت؛ چه بسا جالب تر و خاص تر. قضاوت با خودتون.
نمایی فوق العاده از رویدر
صبح روز دوم می شود و من تصمیم می گیرم پیش از طلوع آفتاب، چند عکس دیگر از شهر بگیرم.
و اما در پایان...
یک جرعه از دریا...
أمیرالمؤمنین علی(علیه السلام) فرمودند:
«قِوام و برپایی دین، بر چهار چیز است. الف) عالِم و دانشمندی که دانشِ خود را به کار گیرد. ب) ثروتمندی که بر بخشش و کمک کردنِ به دین داران، بخل نورزد. ج) فقیری که آخرت خویش را به دنیایش نفروشد و بی دین نگردد. د) جاهلی که از علم آموزی، تکبر نورزد و سر باز نزند. پس اگر عالِم و دانشمند، دانشش را مخفی بدارد و ثروتمند، از بخششِ مالش، بخل ورزد و فقیر و نادار، آخرت خویش را به دنیایش بفروشد و شخص نادان، از علم آموزی سر باز زند، دنیا رو به زوال و نابودی گذارد.»
فرازی از دعای کمیل که مناجات أمیرالمؤمنین(ع) با خداوند می باشد: (کتاب مفاتیحُ الجِنان)
«وَ لَیتَ شِعری یا سَیِّدی وَ إلَهی وَ مَولایَ، أتُسَلِّطُ النّارَ عَلَی وُجوهٍ خَرَّت لِعَظَمَتِک ساجِدَةً، وَ عَلَی ألسُنٍ نَطَقَت بِتَوحیدِکَ صادِقَةً، وَ بِشُکرِکَ مادِحَةً، وَ عَلَی قُلوبٍ إعتَرَفَت بِإلهیَّتِکَ مُحَقِّقَةً، وَ عَلَی ضَمائِرَ حَوَت مِنَ العِلمِ بِکَ حَتَّی صارَت خاشِعَةً، وَ عَلَی جَوارِحَ سَعَت إلی أوطانِ تَعَبُّدِکَ طائِعَةً، وَ أشارَت بِاستِغفارِکَ مُذعِنَةً، ما هَکَذا الظَّنُّ بِکَ، وَ لا اُخبِرنا بِفَضلِکَ عَنکَ یا کَریمُ یا رَبِّ.»
ای کاش می دانستم که ای سید و مولای من؛ آیا بر چهره ها و پیشانی هایی که در برابر عظمتت، به خاک افتاده اند، آتش می زنی؟ و آیا بر زبان هایی که صادقانه، از توحیدت دم می زنند و به شکرت، مشغول هستند، آتش می افکنی؟ و آیا دل هایی که به خدایی تو، اعتراف داشته اند، عقاب می کنی؟ و آیا بر نفوسی که تو را شناختند و از تو ترسیده اند، به دوزخ می فرستی؟ و آیا بر دست و پایی که برای اطاعت و بندگی تو شتافتند و خواستار آمرزش تو بوده اند، آتش می زنی؟ نه؛ فضل تو هرگز نمی گذارد که چنین گمانی به تو داشته باشم؛ ای پروردگار کریم من.
فرازی از کتاب صَحیفۀ سجّادیّه که مناجات امام سجاد(علیه السّلام) با خداوند می باشد:
«أللَّهُمَّ صَلِّ عَلى مُحَمَّدٍ وَ الِهِ، وَ طَيِّب بِقَضائِکَ نَفْسى، وَ وَسِّعْ بِمَواقِعِ حُكمِکَ صَدرى، وَ هَب لِىَ الثِّقَةَ لِاُقِرَّ مَعَها بِأنَّ قَضائَکَ لَم يَجرِ اِلاّ بِالْخِيَرَةِ، وَ اجعَل شُكرى لَکَ عَلى مازَوَيتَ عَنّى اَوْفَرَ مِن شُكرى اِيّاکَ عَلى ما خَوَّلْتَنى. وَ اعْصِمنى مِن أن أظُنَّ بِذى عَدَمٍ خَساسَةً، أوْ أظُنَّ بِصاحِبِ ثَروَةٍ فَضلاً، فَإنَّ الشَّريفَ مَن شَرَّفَتهُ طاعَتُکَ، وَ الْعَزيزَ مَن أعَزَّتهُ عِبادَتُکَ.» دعای35 - شمارۀ3 و4
خدایا، بر محمد و آل او درود فرست و دل مرا به تقدیر خودت، خوش کن، و شرح صدری به سینۀ من بده تا به حکم تو راضی باشم، و یقین مرا به خودت محکم تر کن تا اقرار کنم که تقدیراتِ تو بدون حکمت نمی باشند. خدایا، بر آن چه که به من عطا نفرموده ای، بیشتر سپاس می گویم تا از آن چه که به من ارزانی داشته ای. خدایا، این تفکر را از سر من بیرون کن که بینوایی و فقر را پست و خوار، به حساب آورم و ثروت و مُکنَت را بزرگ و عزیز بدانم؛ زیرا شرافتمند کسی است که به بندگیِ تو، شریف گردد و به اطاعتِ از تو، بزرگی یابد.
«به امید ظهور یگانه مُنجی عالَم»
دلی که مهرِ تو در آن نباشد، آن دل نیست به راهِ عشق نسوزد دلی که قابل نیست
به خاک، گر که نبارد سحابِ رحمتِ دوست تفاوتی که دگر بین خاک، با گِل نیست
هزار آینه طلعت، اگر به پیش آید مرا به غیرِ تو آئینه ای مقابل نیست
به حالِ منِ خسته دل دمی بنگر که خواجه بی خبر از اشک و آهِ سائل نیست
فشاندم اشک ندامت به مَقدمت ای دوست قدم گذار به چشمم اگر که قابل نیست
به ریسمانِ امیدم هزار خورده گره گره گشای ز کارم تو را که مشکل نیست
به این گدا نظرِ رحمتی کن ای مولا که غیرِ بارِ گناهش به عمر، حاصل نیست
لطفاً برای مشاهدۀ سایر سفرنامه های من در استان هرمزگان، اینجا را کلیک نمایید.
لطفاً برای مشاهدۀ سایر سفرنامه های من در ایران، اینجا را کلیک نمایید.
برای مشاهدۀ صفحه اصلی سایت، اینجا را کلیک نمایید.