سفرنامه های من؛ بندرعباس

  • 2752 مرتبه

اسکله صیادی بندرعباس

20 مهر 1396

بسم الله الرّحمن الرّحیم

«وَ لَعَبْدٌ مُؤْمِنٌ خَيْرٌ مِنْ مُشْرِكٍ وَلَوْ أَعْجَبَكُمْ أُوْلَئِكَ يَدْعُونَ إِلىَ الْنَّارِ وَاللَّهُ يَدْعُوا إِلىَ الْجَنَّةِ وَالْمَغْفِرَةِ بِإِذْنِهِ وَيُبَيِّنُ ءَايَتِهِ لِلنَّاسِ لَعَلَّهُمْ يَتَذَكَّرُونَ.»

غلام باایمان، از مرد ثروتمند بت پرست، بهتر است؛ هر چند ممکن است، زیبایی، ثروت و یا موقعیّت او، توجه شما را به خودش جلب کند و شما را به شگفتی وا دارد.  بت پرستان و مشرکین، دعوت به سوى آتش مى کنند؛ اما خدا به فرمان خود، دعوت به بهشت و آمرزش مى نماید، و آیات خویش را براى مردم روشن مى سازد تا شاید متذکّر و بیدار شوند.

سورۀ بقره - آیۀ221

پیام های آیه:

مقام و مال و جمال، جاى ایمان را پر نمى‏كند. «ولواعجبكم»

عمل به دستورات الهى، راه رسیدن به بهشت است. «واللّه یدعو الى الجنّة»

 

 

اسکله صیادی بندرعباس

هرمزگان

اجرای برنامه در اسفند1395

در جنوب شهر بندرعباس و در مجاورت دریا، اسکلۀ صیّادی این شهر قرار دارد. کافی است که حتی برای لحاظاتی کوتاه هم که شده، وارد این اسکله شوید تا با حال و هوای ماهی گیری آشنا شده و این موضوع را از نزدیک مشاهده کنید. لنج های رنگارنگ و تورهای در هم طنیده شده، حکایت از زندگی پر تلاطم و متفاوت ماهی گیران دارد. گاهی برای صید ماهی، چند شبانه روز را در آب می گذرانند و گاهی به سبب خرابی هوا، یک هفته به انتظار می نشینند تا بلکه هوا مساعد شود. همچنین نیز ممکن است گاهی دست پر و گاهی دست خالی از دریا بازگردند. این شرح حال مختصری است از صیادانی که با مشکلاتشان دست و پنجه نرم کرده و با انرژی و نشاطی مثال زدنی، به کارشان ادامه می دهند.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

بعد از هر صید، تورها باید طبق نظمی مشخص، جمع شده و آمادۀ به آب انداختن شوند. این مرحله، یکی از مراحل دشوار و وقت گیر ماهی گیری می باشد. این افراد باید با به خرج دادن صبر و حوصله، از پَس این کار، برآیند.

 

 

 

هنوز بیشتر صیّادان جنوب، با این لنج های سنّتی به آب می زنند. لنج هایی که بازار خریدش داغ است و کارگاه های لنج سازی، به صورت فعّال مشغول به کار می باشند.

 

 

 

 

 

 

 

و سبدهای خالی که در انتظار صید هستند.

و اما در پایان...

پیغمبر اکرم (صلّی الله علیه وآله) فرمودند: هرکه با شخص تهی دستی هم دردی کند و با مردم، منصفانه رفتار نماید، مؤمن حقیقی است.

فرازی از دعای جوشَن کبیر که خداوند را معرّفی و توصیف می نماید: (کتاب مفاتیحُ الجِنان)

«یا خالِقاً غَیرَ مَخلوق»:  ای خدایی که خالق و آفریننده ای، ولی خودت به دست کسی آفریده نشده ای.

«یا قاهِراً غَیرَ مَقهور»:  ای خدایی که بر هر چیزی چیره می شوی و شکست ناپذیر می باشی.

فرازی از کتاب صَحیفۀ سجّادیّه که مناجات امام سجّاد(علیه السّلام) با خداوند می باشد:

«ألّلهُمَّ اجعَلنا فِی نَظمِ أعدائِه، وَ اعزِلنا عَن عِدادِ أولیائِه، لا نُطیعُ لَهَ إذا استَهوانا، وَ لا نَستَجیبُ لَهُ إذا دَعانا؛ نَأمُرُ بِمُناواتِهِ مَن أطاعَ أمَرَنا، وَ نَعِذُ عَن مُتابِعَتِهِ مَنِ اتَّبَعَ زَجَرنا.»

خدایا؛ ما را در گروه و دستۀ دشمنان شیطان قرار بده، و نیز ما را از شمار دوستان او بیرون کن تا هرگاه که ما را به سمت خودش فرا خواند، نافرمانی اش کنیم و هر زمانی ما را دعوت کرد، به او لبّیک نگوییم و همراهش نشویم. خدایا، بر ما توفیق ده که افراد را به سمت گروه دشمنان شیطان سوق دهیم و نیز آن ها را بر علیه شیطان بشورانیم. 

 

لطفاً جهت بازدید از سایر سفرنامه های من در جاسک، اینجا را کلیک نمایید.

لطفاً جهت بازدید از سایر سفرنامه های من در استان هرمزگان، اینجا را کلیک نمایید.

لطفاً جهت بازدید از سایر سفرنامه های من در ایران، اینجا را کلیک نمایید.

نظرات