بسم الله الرّحمن الرّحیم
«اللَّهُ لَآ إِلَهَ إِلَّا هُوَ لَيَجْمَعَنَّكُمْ إِلَى يَوْمِ الْقِيامَةِ لَا رَيْبَ فِيهِ وَمَنْ أَصْدَقُ مِنَ اللَّهِ حَدِيثاً.»
جز خدا هیچ معبودی نیست. او در روز قیامت، حتماً جمعتان می کند؛ روزی که شکی در آمدنش نیست. چه کسی از خدا راستگوتر است؟
سورۀ نساء - آیۀ87
نکاتی اجمالی در مورد آیه:
این آیه، اشاره به مسأله رستاخیز و دادگاه عمومى بندگان در روز قیامت دارد و آن را با مسأله توحید و یگانگى خدا که رکن دیگرى از ایمان است، مى آمیزد. تمام بندگان خدا، اعم از ساکنین زمین و ساکنان کرات دیگر، همه در یک روز مبعوث مى شوند. در مورد روز قیامت، در این آیه و چندین آیۀ دیگر، در حقیقت اشاره به دلائل قطعى و مسلمى شده است که وجود چنین روزى را تأیید می کند. مانند "قانون تکامل"، "حکمت و فلسفۀ آفرینش" و قانون عدالت پروردگار". بنابراین دیگر جای هیچ گونه شک و تردیدی در مورد حقانیت روز قیامت، باقی نمی ماند، مگر آن که بگوییم، وعده های خداوند، کذب است که این موضوع، پذیرفتنی نیست.
پیام های آیه:
قیامت، روز جمع شدن همه براى حسابرسى است؛ پس باید در راه جلب رضاى او كوشش كرد و تنها او را پرستید. «لیجمعنّكم الى یوم القیامة»
با آن همه دلایل بر معاد، مثل عدالت خدا، حكمت او، نشانه هاى رستاخیز در طبیعت و حیات آن پس از مرگ در زمستان، خواب و بیدارى، تجدید سلول هاى بدن و...، جایى براى تردید در قیامت نمی ماند. «لاریب»
قلعه مغویه
شهرستان بندر لنگه - استان هرمزگان
زمان اجرای برنامه: فروردین1396
قلعه مغویه، یکی از بزرگ ترین قلعه های استان هرمزگان می باشد که در روستای بندری مغویه، قرار دارد. این قلعه، در حدود 115سال پیش، توسط شیخ سلطان المرزوقی، ساخته شده است. او در دودۀ قاجار، یکی از حکمرانان این منطقه، بوده است. اکنون برخی از قسمت های این قلعه تاریخی، بر اثر بارش های باران، در آستانۀ ریزش قرار دارد.
موقعیت بندر مغویه بر روی نقشه
جرعه ای از دریا...
پیغمبر(ص) در سفارش و توصیه ای به امام علی(ع) فرمودند:
«سه خصلت است که هر که با آن سه خصلت بمیرد و خدا را دیدار کند، از بهترینِ مردم می باشد: خصلت اول: کسی که هر آن چه خدا بر او واجب کرده است را انجام دهد؛ چنین کسی از عبادت پیشه ترینِ مردم است. خصلت دوم: کسی که از حرام های الهی، دوری کند؛ چنین کسی از پرهیزکارترینِ مردم می باشد. خصلت سوم: کسی که به آن چه که خدا به او روزی داده است، قانع باشد؛ چنین کسی قطعاً از بی نیازترینِ مردم می باشد.»
فرازی از "دعای کمیل" که مناجات أمیر المؤمنین(علیه اسّلام) با خدا می باشد: (کتاب مفاتیحُ الجِنان)
« لا أجِدُ مَفَرّاً مِمّا کانَ مِنّی، وَ لا مَفزَعاً أتَوَجَّهُ إلَیهِ فی أمری غَیرَ قَبولِکَ عُذری، وَ إدخالِکَ إیّایَ فی سَعَةِ رَحمَتِکَ. ألّلهُمَّ فَاقبَل عُذری، وَ ارحَم شِدَّةَ ضُرّی، یا رَبِّ إرحَم ضَعفَ بَدَنی، وَ رِقّةَ جِلدی، وَ دِقّةَ عَظمی.»
بر گناهانم اعتراف دارم و می دانم از آن چه کرده ام، هیچ راه فراری نیست، و هیچ پناهی نیست که به او رو کنم جز این که تو عذرم را بپذیری و مرا در سایه سارِ رحمتت وارد کنی. خدایا، عذرم را بپذیر، و به این حالِ زارم، رحم کن. ای پروردگار من، رحم کم بر سستی و ضعف بدنم و نازکی پوستم و باریکی استخوانم.
فرازی از کتاب صَحیفۀ سجّادیّه که مناجات امام سجّاد(علیه السّلام) با خداوند می باشد:
«کَذلِکَ أنتَ اللهُ الأوَّلُ فی أوَّلیَّتِکَ، وَ عَلی ذلِکَ أنتَ دائِمٌ لا تَزولُ. وَ أنا العَبدُ الضَّعیفُ عَمَلاً الجَسیمُ أمَلاً، خَرَجَت مِن یَدی أسبابُ الوُصُلاتِ إلّا وَصَلَهُ رَحمَتُکَ، وَ تَقَطَّعَت عَنّی عِصَمُ الآمالِ إلّا ما أنا مُعتَصِمٌ بِهِ مِن عَفوِکَ. قَلَّ عِندی ما أعتَدُّ بِهِ مِن طاعَتِکَ، وَ کَثُرَ عَلَیَّ ما أبوءُ بِهِ مِن مَعصیَتِکَ، وَ لَن یَضیقَ عَلیکَ عفوٌ عَن عَبدِکَ وَ إن أساءَ، فَاعفُ عَنّی.» دعای32 - شماره های 8تا10
تو همان خدایی هستی که در ابتدا، نخستین موجود تو بودی و تا ابد، پایدار و زوال ناپذیر خواهی بود. من هم همان بنده ای هستم عملم، اندک و آرزوهایم، بسیار است. اگر عفو و رحمت تو نبود، رشته های امیدم از هم گسیخته می شد. عبادت و طاعتی که به آن دل ببندم و به آن دل خوش دارم، اندک است و بارِ معصیتی که بر دوش کشم، بسیار سنگین است. عفو و بخششِ تو از بنده ات، هر چند بدکار باشد، اما دشوار نیست؛ پس مرا ببخش و بیامرز.
«به امید ظهور یگانه مُنجی عالَم»
دلم هوای تو کرده هوای آمدنت صدای پای تو آید صدای آمدنت
بهار، با تو بیاید به خانۀ دلِ ما سری به خانۀ ما زَن، صفای آمدنت
حساب کردم و دیدم که با حسابِ خودم تمام عمر، نشستم به پای آمدنت
هنوز، مانده به یادم که مادرم می خواند زمان کودکی ام قصه های آمدنت
چقدر وعدۀ وصل تو را به دل بدهم چقدر جمعه بخوانم دعای آمدنت
لطفاً برای مشاهدۀ سایر سفرنامه های من در استان هرمزگان، اینجا را کلیک نمایید.
لطفاً برای مشاهدۀ سایر سفرنامه های من در ایران، اینجا را کلیک نمایید.
برای مشاهدۀ صفحه درباره من، اینجا را کلیک نمایید.