بسم الله الرّحمن الرّحیم
«وَلِلَّهِ مُلْكُ السَّماواتِ وَالْأَرْضِ وَاللَّهُ عَلَى كُلِّ شَيْءٍ قَدِيرٌ.»
فرمانروایی آسمان ها و زمین، فقط در اختیار خداست و خدا هر کاری را می تواند انجام دهد.
سورۀ آل عمران - آیۀ189
نکاتی اجمالی در مورد آیه:
این آیه، بشارتى است براى مؤمنان و تهدیدى است براى کافران؛ مى فرماید: «خداوند، مالک آسمان ها و زمین است، و او بر همه چیز، قادر است.» یعنى دلیلى ندارد که مؤمنین، براى پیشرفت خود، از راه هاى انحرافى وارد شوند. آن ها مى توانند در پرتو قدرت خداوندِ آسمان و زمین، با استفاده کردن از طرق مشروع و صحیح، به پیشروى خود ادامه دهند. و نیز افراد بدکار و منافق که مى خواهند با استفاده از طرق انحرافى به جائى برسند، تصور نکنند، که از مجازات پروردگارى که بر تمام هستى حکومت مى کند، نجات خواهند یافت.
پیام های آیه:
حكومت خداوند نسبت به جهان، حقیقى است نه اعتبارى، چون وجود و بقاى هر چیز، تنها بدست اوست.
حكومت خداوند دائمى و همیشگى است، ولى حكومت هاى غیر الهى، چند صباحى بیش نخواهد بود. «تلك الایام نداولها بین الناس» آرى، این نوعِ حكومت حقیقى و دائمى، تنها در انحصار خداوند می باشد. «وللّه مُلكُ السموات والارض»
در قرآن هر جا سخن از حاكمیّت الهى است، آسمانها قبل از زمین مطرح شده و این نشانگر وسعت و عظمت آسمانهاست. «ملك السموات والارض»
بسیارند افرادى كه حكومت در دست آن ها می باشد، ولى نمی توانند به خواسته هاى خود، جامه تحقّق بپوشانند؛ ولى خداوند هم حكومت دارد و هم بر هر كارى قادر است. «ملك السموات... على كل شىءٍ قدیر»
قلعه خان بستک
استان هرمزگان
زمان اجرای برنامه: فروردین1396
قلعۀ خان، در حاشیۀ شهر بستک و در مجاورت میدان دفاع مقدس، واقع شده است. قدمت این بنای تاریخی، به دورۀ قاجار بر می گردد و یکی از آثار تاریخی بستک به شمار می آید.
و اما در پایان...
یک جرعه معرفت
پیغمبر اکرم(صلّی الله علیه و آله) فرمودند:
«در عیب آدیمیزاد همین بس که از مردم، عیبی بگیرد که از دیدن آن عیب، در خویشتن، کور باشد، و نیز مردم را بر کاری نکوهش کند که خود، توان ترک آن کار را نداشته باشد.»
فرازی از دعای جوشَن کبیر که در آن، خداوند را معرّفی و توصیف می نماید: (کتاب مفاتیحُ الجِنان)
«یا مَن لا یُشبِهُهُ شَیئٌ»: ای خدایی که چیزی همانند تو نیست.
«یا مَن لا یَخفَی عَلَیهِ شَیئ»: ای خدایی که هیچ چیزی بر تو پوشیده و مخفی نمی باشد.
فرازی از کتاب صَحیفۀ سجّادیّه که مناجات امام سجّاد(علیه السّلام) با خداوند می باشد:
«ألّلهُمَّ صَلِّ عَلَی مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ، وَ هَب لِیَ العافِیَةَ مِن دَینٍ تُخلِقُ بِهِ وَجهی، وَ یَحارُ فیهِ ذِهنی، وَ یَتَشَعَّبُ لَهُ فِکری، وَ یَطولُ بِمُمارِسَتِهِ شُغلی. وَ أعوذُ بِکَ یا رَبِّ مِن هَمِّ الدَّینِ وَ فِکرِهِ، وَ شُغلِ الدَّینِ وَ سَهَرِهِ...وَ أعِذنی مِنهُ، وَ أستَجیرُ بِکَ یا رَبِّ مِن ذِلَّتِهِ فِی الحَیاةِ، وَ مِن تَبِعَتِهِ بَعدَ الوَفاةِ...وَ أجِرنی مِنهُ بِوُسعٍ فاضِلٍ أو کَفافٍ واصِلٍ.» دعای30 - شماره های1و2
خدایا، بر محمد و آل او درود فرست؛ و مرا به وامی مبتلا مکن که به سبب آن، آبرویم برود، و فکر و ذکرم، در مدت طویلی، آشفته و مشغول شود. خدایا؛ پناه می برم به تو از اندوه فکر و دل مشغولی پرداخت وام. از تو می خواهم که مرا حفظ کنی از ذلت و خواری نپرداختن قرض و وام، در دنیا، و وبال آن، پس از مرگ. پروردگارا؛ به اندازۀ نیاز و حاجت، روزی ام را گشایش دِه.
«به امید ظهور یگانه مُنجی عالَم»
اگر که دنیا دارم اگر که دین دارم کمَندِ لطفِ تو را چون که در کمین دارم
برای خواستنت گر چه غرق تردیدم ولی به آن که تو می خواهیَم، یقین دارم
قدم گذار به چشمم که رستگار شوم فقط به حرمت خاکی که بر جَبین، دارم
تو در مقابلم، آغوش باز، داری و من همیشه پیشِ قَدَت روی شرمگین دارم
لطفاً برای مشاهدۀ سایر سفرنامه های من در استان هرمزگان، اینجا را کلیک نمایید.
لطفاً برای مشاهدۀ سایر سفرنامه های من در ایران، اینجا را کلیک نمایید.
برای مشاهدۀ صفحه درباره من، اینجا را کلیک نمایید.