بسم الله الرّحمن الرّحیم
«إِنَّ الَّذِينَ اشْتَرَوُاْ الْكُفْرَ بِالْإِيمانِ لَّن يَضُرُّواْ اللَّهَ شَيْئاً وَلَهُمْ عَذَابٌ أَلِيمٌ.»
همۀ کسانی که کفر و بی دینی را به قیمتِ از دست دادنِ سرمایۀ ایمان، خریده اند، هیچ ضرری به خدا نخواهند رساند و عذابی زجرآور در پیش دارند.
سورۀ آل عمران - آیۀ177
نکاتی اجمالی در مورد آیه:
در قرآن، مسألۀ خرید و فروش و سود و زیان، در مورد سرمایۀ عمر، بارها تكرار شده است. قرآن، دنیا را بازار مى داند و مردم را فروشنده و عقاید و اعمال انسان را در طول عمر، كالاى این بازار به حساب می آورد. در این بازار، فروش، اجبارى است ولى انتخاب مشترى، با انسان است. یعنى ما مى توانیم مسیر عقاید و كردار خود را سودبخش یا زیان آور قرار دهیم.
در قرآن از عدّه اى ستایش شده كه جان خود را با خدا معامله مى كنند و در عوض، بهشت و رضوان مى گیرند، و از عدّه اى انتقاد شده كه بخاطر انحراف و انتخاب سوء، یا سودى نمى برند؛ «فما ربحت تجارتهم» و یا دچار خسارت مىشوند؛ «انّ الانسان لفى خُسر» و در بعضى از آیات، همچون آیه فوق، كسانى كه ایمان خود را با كفر معامله مى كنند، تحقیر مى شوند و در مقابل، به مؤمنان دلدارى داده مى شود كه ارتداد کسانی که از ایمان، خارج شده اند، به خدا و راه خدا هیچ ضررى نمى رساند.
پیام های آیه:
سرمایۀ اصلى انسان، ایمان و یا زمینه هاى فطرى ایمان می باشد. «اشتروا الكفر بالایمان»
طبیعت بهاری روستای مغدان
بستک - استان هرمزگان
زمان اجرای برنامه: فروردین1396
در سفری که از مشهد به استان هرمزگان داشتیم، پس از بازدید از چند شهر، وارد شهر بستک شدیم. هوا بسیار خنک و بارانی بود. بارش باران و مه آلود بودنِ هوا، مناظرِ زیبایی را در طبیعت پیرامون این شهر، خلق کرده بود. تصمیم گرفتیم یک دوی در اطراف شهر بزنیم و لذت بیشتری ببریم از دیدن طبیعت بهاری منطقه. از سمت غرب شهر، وارد یک جادۀ فرعی و روستایی شدیم. هنوز فاصلۀ چندانی از شهر نگرفته بودیم که تابلوی روستای مغدان را مشاهده کردیم. منطقۀ زیبایی بود و نخلستان های پراکنده ای در آن جا دیده می شد. تصمیم گرفتم همانجا توقف کرده و از طبیعت آن، عکاسی کنم.
روستای مغدان، بار ارتفاع 300متر از سطح دریا، در 4کیلومتری شمال غربی بستک، قرار دارد.
موقعیت روستای مغدان بر روی نقشه
نمایی از جاده روستای مغدان
و اما در پایان...
یک جرعه معرفت
امام باقر(علیه السّلام) در حدیثی می فرمایند:
«همانا مؤمن کسی است که چون خشنود شود، خشنودی اش او را در گناه و کار باطل، نمی افکند. و آن هنگام که خشمگین گردد، خشمش او را از سخن حق، خارج نسازد. و زمانی که قدرت یابد، قدرتش او را از تجاوز به مال دیگران و آن چه که حق او نیست، نکشاند.»
فرازی از دعای جوشَن کبیر که در آن، خداوند را معرّفی و توصیف می نماید: (کتاب مفاتیحُ الجِنان)
«یا خَیرَ مقصودٍ وَ مَطلوب»: ای خدایی که بهترین مقصود و مطلوب هستی.
«یا خَیرَ حَبیبٍ وَ مَحبوب»: ای خدایی که بهترین دوست و بهترین محبوب هستی.
فرازی از کتاب صَحیفۀ سجّادیّه که مناجات امام سجّاد(علیه السّلام) با خداوند می باشد:
«ألّلهُمَّ یا مَن لا یَصِفُهُ نَعتُ الواصِفینَ. وَ یا مَن لا یُجاوِزُهُ رَجاءُ الرّاجینَ. وَ یا مَن لا یَضیعُ لَدَیهِ أجرُ المُحسِنینَ. وَ یا مَن هُوَ مُنتَهَی خَوفِ العابِدینَ. وَ یا مَن هُوَ غایَةُ خَشیَةِ المُتَّقینَ. هَذا مَقامُ مَن تَداوَلَتهُ أیدِی الذُّنوبِ، وَ قادَتهُ أزِمَّةُ الخَطایا، وَ استَحوَذَ عَلَیهِ الشَّیطانُ، فَقَصَّرَ عَمّا أمَرتَ بِهِ تَفریطاً، وَ تَعاطَی ما نَهَیتَ عَنهُ تَغریراً.» دعای31 - شماره های1تا6
ای خدایی که توصیف کنندگان از توصیف تو قاصر هستند؛ و ای خدایی که امید امیدواران،فقط به توست؛ و ای خدایی که اجر نیکوکاران را ضایع نمی کنی؛ و ای خدایی که عبادت کنندگان از خشم و غضب تو، می ترسند؛ و ای خدایی که پرهیزکاران و متقین، از تو باک دارند. اینک در حضور تو قرار دارد بنده ای که دستخوش گناهان شده و عنان او به دست خطاها سپرده شده؛ و شیطان بر او چیره گشته و او را فریفته است، و نسبت به عمل به فرامین کوتاهی کرده و بهانه آورده است. ...حال این بندۀ خطاکارت زاری کنان حضور تو ایستاده و با فروتنی و تواضع، چشم بر زمین دوخته و سر خود را با خواری و زبونی، پایین آورده است... .
«به امید ظهور یگانه مُنجی عالَم»
ز بوی زلف تو یک عمر، مست و مدهوشم ز چشم خویش، ز داغت همیشه می جوشم
اگر چه نیست نصیب دو دیده ام رویَت ولی خیال جمال تو می بَرد هوشم
منی که سوخته این سینه ام ز سوز فِراق بیا وُ لحظۀ آخر، مکن فراموشم
نبین که غرق سکوتم در این دو روزۀ عمر پر از نوا و فغانم اگر که خاموشم
بیا و بر سر بازار و این گدا بنواز که نقد جان، به هوای نگات، بفروشم
ز شوق روز وصال تو یوسف زهرا به نام نامی "یابن الحسن" به چاووشم
لطفاً برای مشاهدۀ سایر سفرنامه های من در استان هرمزگان، اینجا را کلیک نمایید.
لطفاً برای مشاهدۀ سایر سفرنامه های من در ایران، اینجا را کلیک نمایید.
برای مشاهدۀ صفحه درباره من، اینجا را کلیک نمایید.