بسم الله الرّحمن الرّحیم
فَاذْكُرُونِى أَذْكُرْكُمْ وَاشْكُرُواْ لِى وَلاَ تَكْفُرُونِ.
مرا یاد کنید تا شما را یاد کنم، و شکر مرا به جای بیاورید و نعمت های مرا کفران نکنید.
سورۀ بقره - آیۀ152
نکاتی اجمالی در مورد آیه:
جملۀ «مرا یاد کنید تا شما را یاد کنم» اشاره به یک معنى عاطفى میان خدا و بندگان نیست، آن گونه که در میان انسان ها است که به هم مى گویند: به یاد ما باشید تا به یاد شما باشیم.
بلکه اشاره به یک اصل تربیتى و تکوینى است، یعنى به یاد من باشید، به یاد ذات پاکى که سرچشمه تمام خوبى ها و نیکى ها است و به این وسیله روح و جان خود را پاک و روشن سازید و آماده پذیرش رحمت پروردگار، توجه شما به این ذات پاک، شما را در فعالیت ها مخلص تر، مصمّم تر، نیرومندتر، و متحدتر مى سازد.
همان گونه که منظور از "شکر گزاری و کفران نعمت نکردن"، تنها یک مسأله تشریفاتى و گفتن با زبان نیست، بلکه منظور آن است که هر نعمتى را درست به جاى خود مصرف کنید و در راهِ همان هدفى که براى آن آفریده شده به کار گیرید تا مایه فزونى رحمت و نعمت خدا گردد.
مراد از یاد خدا:
مسلم است، منظور از ذکر خدا تنها یادآورى به زبان نیست، که زبان ترجمان قلب است، هدف این است: با تمام قلب و جان به ذات پاک خدا توجه داشته باشید، همان توجهى که انسان را از گناه باز مى دارد و به اطاعت فرمان او دعوت مى کند.
به همین دلیل، در احادیث متعددى از پیشوایان اسلام نقل شده است منظور از ذکر خدا یادآورى عملى است.
به هر حال، چه جالب است که خداوند با آن عظمت، در این آیه، ذکر بندگان را در کنار ذکر خود قرار مى دهد، بندگان، در آن عالم محدود و کوچکشان و خداوند بزرگ، در آن عالم نامحدود و بى انتها با آن همه رحمت ها و برکات.
این آیه، نشانگر نهایت لطف خداوند به بنده است. انسانى كه جهل، فقر، فنا و حقارت، از ویژگىهاى اوست، چقدر مورد لطف قرار گرفته كه خداوندِ علیم، غنى، باقى و عزیز به او مىگوید: مرا یاد كن تا ترا یاد كنم. مگر یاد كردن ما چه ارزشى دارد؟ مگر نه این است كه یاد كردن ما نیز خود توفیقى از سوى اوست؟
اثرات یاد خدا:
یاد نعمتهاى او، رمز معرفت و شكر اوست.
یاد قدرت بى پایان او، رمز توكّل به اوست.
یاد علم و آگاهى او، رمز حیا و تقواى ماست.
یاد الطاف او، رمز محبّت به اوست.
یاد عدالت او، رمز خوف از اوست.
یاد امدادهاى او، رمز امید و رجاست.
پیام های آیه:
خداوند، به انسان شخصیّت مىبخشد ومقام انسان را تا جایى بالا مى برد كه مى فرماید: تو یاد من باش، تا من هم یاد تو باشم. «اذكرونى اذكركم»
كسانى مشمول لطف خاصّ هستند، كه همواره به یاد خدا باشند.«اذكرونى اذكركم»
ذكر خدا و نعمتهاى او، زمینهى شكر و سپاس است. چنانكه غفلت از یاد خدا، مایهى كفران است. «اذكرونى، اشكروا لى و لاتكفرون»
تله کابین نمک آبرود
چالوس - مازندران
اجرای برنامه در شهریور1393
تله کابین نمک آبرود با دو خطّ مجزّا، یکی از زیباترین جاذبه های گردشگری شمال محسوب می شود که در غرب شهرستان چالوس، واقع شده است و هر ساله در فصل بهار و تابستان، گردشگران زیادی را به خود می بیند. چشم انداز جنگل، منطقۀ نمک آبرود و دریا از روی کابین های این تله کابین، تجربه ای متفاوت و مهیّج می باشد. از دیگر تماشایی های این تله کابین، ایستگاه بالای کوه آن می باشد که پوشیده از جنگل است. خطّ یک تله کابین نمک آبرود،صد متر طولانی تر از خطّ دو آن می باشد که حدود هزار متر، ارتفاع می گیرد.
غروب نمک آبرود
ایستگاه روی کوه تله کابین نمک آبرود که در جنگل می باشد.
تصاویر خط دو تله کابین نمک آبرود در سال1389
و اما در پایان...
امام صادق(علیه السّلام) فرمود: خشم، کلید هر بدی وشرّ می باشد.
فرازی از دعای جوشَن کبیر که خداوند را معرّفی و توصیف می نماید: (کتاب مفاتیحُ الجِنان)
...یا رَبَّ النّورِ وَ الظَّلام: ای پروردگار روشنایی و تاریکی.
...یا أحکَمَ الحاکِمین: ای خدایی که برتر از همۀ قضاوت گران، قضاوت می کنی.
فرازی از کتاب صَحیفه سجّادیّه که مناجات امام سجّاد(علیه السّلام) با خداوند می باشد:
...عالمٍ بِأنَّ العَفوَ عَنِ الذَّنبِ العَظیمِ لا یَتَعاظَمُک، وَ أنَّ التَّجاوُزَ عَنِ الإثمِ الجَلیلِ لا یَستَصعِبُک، وَ أنَّ احتِمالَ الجِنایاتِ الفاحِشَةِ لا یَتَکَأَّ دُک.
خدایا، گذشت و بخشش از گناهان بزرگ، برای تو، کار بزرگ و مشقت باری به حساب نمی آید ؛ و مسامحت در جرم های سنگین، برای تو سخت و دشوار نیست.
لطفا برای بازدید از سایر سفرنامه های من در استان مازندران، اینجا را کلیک نمایید.
لطفا برای بازدید از سایر سفرنامه های من در ایران، اینجا را کلیک نمایید.
جهت مشاهده صفحه اصلی سایت، اینجا را کلیک نمایید.