بسم الله الرّحمن الرّحیم
«إِنَّ اللَّهَ فالِقُ الْحَبِّ وَالنَّوَىٰ يُخْرِجُ الْحَيَّ مِنَ الْمَيِّتِ وَ مُخْرِجُ الْمَيِّتِ مِنَ الْحَيِّ ذَٰلِكُمُ اللَّهُ فَأَنَّىٰ تُؤْفَكونَ.»
خداوند، دانه و هسته را می شکافد. موجود زنده را از دل مادۀ بی جان، بیرون می کشد و مادۀ بی جان را، از موجوتد زنده، خارج می کند. این است خد! پس چرا از مسیر حق، به انحراف، کشیده می شوید؟!
سورۀ أنعام - آیه95
نکاتی اجمالی در مورد آیه:
خداوند در این آیه، بار دیگر، روى سخن خویش را به مشرکان کرده و دلائل توحید را در ضمن عبارات جالب و دو نمونۀ زنده، از اسرار کائنات و نظام آفرینش و شگفتى هاى خلقت، شرح مى دهد.
نمونۀ اول آن که می فرماید: خداوند شکافنده و رشد دهندۀ دانه و هسته است.
باید توجه داشت که مهم ترین لحظه، در حیات یک گیاه، همان لحظۀ شکافتن دانه و هسته است که همانند لحظۀ تولد یک طفل، در زمان انتقال از یک عالَم به عالَم دیگر، محسوب مى شود، و مهم ترین تحول در زندگى او، در همین لحظه، رخ مى دهد.
جالب این جاست که دانه و هستۀ گیاهان، غالباً بسیار محکم هستند. وقتی یک نگاه می اندازیم، به هستۀ خرما و میوه هائى مانند هلو و شفتالو و دانه هاى محکم برخی از حبوبات، نشان مى دهد که آن نطفۀ حیاتى که در حقیقت، در آینده، به یک نهال و درخت کوچکى تبدیل خواهد شد، چگونه در دژى فوق العاده محکم، محاصره شده است؛ ولى دستگاه آفرینش، آن چنان خاصیت تسلیم و نرمش به این دژ نفوذ ناپذیر و آن چنان قدرت و نیرو، به آن جوانۀ بسیار لطیف و ظریفى که در درون هسته و دانه پرورش مى یابد، مى دهد که بتواند، دیوارۀ آن را بشکافد و از میان آن، قد برافرازد. به راستى این حادثه، در جهان گیاهان، حادثۀ شگرفى است که قرآن به آن، به عنوان یک نشانۀ توحید، انگشت روى آن گذاشته است.
نمونۀ دوم آن که می فرماید: موجود زنده را از مرده بیرون مى فرستد، و موجودات مرده را از زنده بیرون می فرستد.
در حقیقت اشاره به نظام مرگ و حیات و تبدیل یکى به دیگرى است. گاهی خدا با دگرگونى مختصرى، موجودات زندۀ نیرومند و پر قدرت را به موجود بى جانى تبدیل مى کند و گاهی بالعکس، موجود بی جان همچون نطفه را به یک موجود زنده و نیرومند، تبدیل می کند. مسألۀ حیات و زندگى موجودات زنده، اعم از گیاهان و حیوانات، از پیچیده ترین مسائلى است که هنوز، علم و دانش بشری، نتوانسته است پرده از روى اسرار آن بردارد و به مخفیگاه آن، گام بگذارد که چگونه عناصر طبیعى و مواد آلى، با یک جهش عظیم، تبدیل به یک موجود زنده مى شوند؟ لذا مى بینیم قرآن، براى اثبات وجود خدا، بارها روى این مسألۀ حیات و مرگ، تکیه کرده است.
پیام های آیه:
كاشتن دانه و هسته، كار انسان است، ولى شكافتن و رویاندن آن ها، كار خداست. «اِنّ اللَّه فالق الحَبّ و النوى»
دقت در آثار طبیعى، از بهترین راه هاى خداشناسى است. «فالق الحَبّ... مخرج المیّت... ذلكم اللَّه»
رزق و روزى انسان، از راه همین دانه ها و بذرهاست كه خداوند رویانیده است؛ پس به سراغ چه كسى مى رویم؟ «فأنّى تؤفكون»
طبیعت بهاری روستای درم
بخش هزارجریب - نکا - استان مازندران
زمان اجرای برنامه: اسفند1396
بخش هزار جریب که در شهرستان نکا، قرار دارد، منطقه ای وسیع، با مناظر بسیار بکر و زیبا و تماشایی، شناخته می شود. این منطقه، همانند سایر مناطق استان مازندران، جاهای دیدنی بسیاری برای تماشا دارد.
روستای دَرِم، با ارتفاع 725متر، در فصل بهار، طبیعت چشم نوازی دارد. ما در سفری که در روزهای آخر اسفندماه به منطقه هزارجریب داشتیم، سری هم به این روستا زدیم و نظاره گر طبیعت زیبای این روستا شدیم. مناظر فوق العاده ای که شباهت عجیبی به تصاویر دکستاپ کامپیومتر دارند. گشت و گذار من در طبیعت پیرامون روستا برای عکاسی، 4ساعت به طول انجامید.
برای رسیدن به روستای درم، ابتدا باید از نکا، وارد جادۀ هزارجریب شد و پس از پشت سرگذاشتن شهر چلمردی و روستای استخرپشت، به این روستا، دسترسی پیدا کرد. فاصلۀ این روستا تا شهر نکا، 37کیلومتر، می باشد.
موقعیت "روستای درم" بر روی نقشه
رودی که در کنار روستا، جریان دارد.
جاده روستای درم
طبیعت بهاری چشم نواز روستا
منظره زیبای تپه مخملی که شباهت زیادی با عکس های پشت زمینه کامپیوتر(دسکتاپ) دارد.
گل های زرد کلزا هم سهم زیادی در زیبا تر کردن طبیعت منطقه دارند.
نمایی از جاده جنگلی هزارجریب
هوا رو به تاریکیست و گاوها خودشان را به روستا می رسانند.
غروب زیبای روستای درم در دل منطقه هزارجریب
و اما در پایان...
یک جرعه معرفت...
جابر بن عبد الله انصاری می گوید: همانا از پیامبر خدا(ص) شنیدم که چندین خصلت برای امام علی(ع) بیان نمود. از جمله این که فرمود:
دوست داشتن علی(ع)، ایمان است و بغض و کینه ورزی به او، کفر است.
فرازی از "دعای پس از نماز حضرت رسول(ص)، در روز جمعه": (کتاب مفاتیحُ الجِنان)
«ألّلهُمَّ أنتَ نورُ السَّماواتِ وَ الأرضِ وَ مَن فیهِنَّ؛ فَلَکَ الحَمدُ؛ وَ أنتَ قَیّامُ السَّماواتِ وَ الأرضِ وَ مَن فیهِنَّ؛ فَلَکَ الحَمدُ؛ وَ أنتَ الحَقُّ، وَ وَعدُکَ الحَقُّ، وَ قَولُکَ حَقٌّ، وَ إنجازُکَ حَقٌّ، وَ الجَنَّةُ حَقٌّ، وَ النّارُ حَقٌّ.
خداوندا! تو نور آسمان ها و زمین و هر که در آن حضور دارد، هستی؛ و تو برپادارندۀ آسمان ها و زمین و هرکه در آن می باشد، هستی. تو بر حق هستی و وعده و گفتارت، راست و عملت، درست می باشد؛ و نیز دوزخ و بهشت تو هم حق هستند و حقیقت دارند.
فرازی از "کتاب صَحیفۀ سجّادیّه" که مناجات امام سجّاد(علیه السّلام) با خداوند می باشد:
«وَ أنْتَ الَّذی زِدْتَ فِی السَّوْمِ عَلَى نَفْسِکَ لِعِبادِکَ، تُريدُ رِبْحَهُمْ فی مُتاجَرَتِهِمْ لَکَ، وَ فَوْزَهُمْ بِالْوِفادَةِ عَلَيْکَ، وَ الزِّيادَةِ مِنْکَ، فَقُلْتَ تَبارَکَ اسْمُکَ وَ تَعالَيْتَ؛ مَن جاءَ بِالحَسَنَةِ فَلَهُ عَشرُ أمثالَها، وَ جاءَ بِالسَّیِّئَةِ فَلا یُجزَی إلّا مِثلَها.» دعای45- شماره12
خداوندا؛ این تو هستی که در برابر تجارتی که با بندگانت می کنی، سود بیش از حد به آن ها ارزانی می داری تا نفع بسیار برند و از این معامله، رستگار و بهره مند شوند؛ چرا که تو گفته ای: "هرکسی یک عمل نیک، انجام دهد، در برابر آن، چند پاداش، دریافت می کند و هرکسی یک عمل زشت، مرتکب شود، در برابر آن نآن، تنها یک کیفر و عقاب، خواهد داشت.
«به امید ظهور یگانه مُنجی عالَم»
این ناله ها غیر از صدا چیزی ندارد این حرف ها جز ادعا چیزی ندارد
حیف است دنبالِ صدایِ ما بیایی در اوجِ این آقا بیا چیزی ندارد
بهتر که رویِ ما حسابی وا نکردی پروندۀ ما جز جفا چیزی ندارد
رحمی به حالِ سائلِ بیچاره ای که غیر از تو وُ غیر از خدا چیزی ندارد
حتی برایِ این که چشمت را بگیرم دل در بساطش چیزِ ناچیزی ندارد
بالا ترین دارایِ دنیا هم که باشد هرکس نمی خواهد تو را چیزی ندارد
خالیست دستانِ من اما چشم هایم جز اشک، در این روزها چیزی ندارد
حرفِ دلِ من را بخوان از چشم هایم جز آرزویِ دیدنت چیزی ندارم
لطفاً برای مشاهدۀ سایر سفرنامه های من در استان مازندران، اینجا را کلیک نمایید.
لطفاً برای مشاهدۀ سایر سفرنامه های من در ایران، اینجا را کلیک نمایید.
برای مشاهدۀ صفحه دربارۀ من، اینجا را کلیک نمایید.