سفرنامه های من؛ تنگستان

  • 1826 مرتبه

نخلستان روستای بنیان - تنگستان

20 مهر 1396

بسم الله الرّحمن الرّحیم

«...وَعَسَى‏ أَنْ تَكْرَهُوا شَيْئاً وَهُوَ خَيْرٌ لَكُمْ وَعَسَى‏ أَنْ تُحِبُّوا شَيْئاً وَهُوَ شَرٌّ لَكُمْ وَاللَّهُ يَعْلَمُ وَأَنْتُمْ لا تَعْلَمُونَ‏.»

چه بسا چیزى را خوش نداشته باشید، حال آن که خیر و منفعت شما در آن است و یا چیزى را دوست داشته باشید، حال آن که شرّ و ضرر شما در آن است؛ این را خدا مى داند و شما نمى دانید.

سورۀ بقره - آیۀ216

نکاتی اجمالی در مورد آیه:

پروردگار جهان با این لحن قاطع مى فرماید: افراد بشر نباید تشخیص خودشان را در مسائل مربوط به سرنوشتشان، حاکم سازند؛ چرا که علم آن ها از هر نظر محدود و ناچیز است و معلوماتشان در برابر مجهولات، همچون قطره اى در برابر دریاست.

همان گونه که در قوانین تکوینى خداوند از اسرار آفرینش همه اشیاء با خبر نیستند و گاه چیزى را بى خاصیت مى شمرند، در حالى که پیشرفت علوم، فواید مهم آن را آشکار مى سازد. همچنین در قوانین تشریعى بسیارى از مصالح و مفاسد را نمى دانند، لذا ممکن است چیزى را ناخوشایند دارند در حالى که سعادت آن ها در آن است یا از چیزى خشنود باشند، در حالى که بدبختى آن ها در آن است.

آن ها با توجه به علم محدود خود، در برابر علم بى پایان خداوند، نباید در برابر احکام الهى روى دَر هم کشند. باید به طور قطع بدانند: خداوندِ رحمان و رحیم، اگر جهاد و زکات و روزه و حج را تشریع کرده، همه به سود آن ها است.

توجه به این حقیقت، روح انضباط و تسلیم در برابر قوانین الهى را در انسان پرورش مى دهد، درک و دید او را از محیط هاى محدود فراتر مى برد و به "نامحدود" یعنى "علم بى پایان خدا"، پیوند مى دهد.

این آیه، پرده از روى یک قانون کلى و عمومى بر مى دارد، و تمام مرارت ها و سختى هاى اطاعت فرمان خدا را براى انسان سهل و گوارا مى سازد، زیرا به مقتضاى «وَ اللّهُ یَعْلَمُ وَ أَنْتُمْ لاتَعْلَمُونَ»، مى داند خداوندی که همه چیز را می داند و نیز به انسان ها، رحمان و رحیم است، نسبت به بندگانش در هر یک از دستوراتش، مصالحى دیده است که مایه نجات و سعادت است، و به این ترتیب، بندگان مؤمن، همه این دستورات را به دیدِ داروهاى شفابخش مى نگرند و با جان و دل آن را پذیرا مى باشند، هرچند به ظاهر، برخی از آن ها تلخ هم باشد.

پیام های آیه:

ملاك خیر وشر، آسانى و سختى به تمایلات شخصى نیست، بلكه مصالح واقعى، ملاك است ونباید به پیش داورىِ خود تكیه كنیم. «عسى ان تكرهوا شیئاً وهو خیر لكم»

كراهت و محبّت نفسانى، نشانۀ خیر و شرّ واقعى نیست. «تكرهوا... و هو خیر لكم... تحبوا... و هو شرّ لكم»

تسلیم فرمان خدایى باشیم كه بر اساس علم بى ‏نهایت به ما دستور مى‏ دهد، گرچه ما دلیل آن را ندانیم. «واللّه یعلم و انتم لا تعلمون»

 

 

نخلستان روستای بنیان

منطقه گردشگری خائیز - تنگستان - استان بوشهر

اجرای برنامه در فروردین1395

منطقۀ گردشگری خائیز، در شرق شهر اهرم واقع شده که به سبب نخلستان های فراوانش، مشهور شده است. ترکیب نخل و کوه، یک پدیدۀ جذّابی است که آن را می توان به وفور، در این منطقه مشاهده کرد. منطقۀ خاییز، شامل چند روستا می شود که یکی از آن ها، روستای بنیان است. در این سفر ما به این روستا رفتیم و از طبیعت زیبای بهاری منطقه، لذّت بردیم. این تصاویر زیبا را به اهالی دوست داشتنی و مهمان نواز روستای بنیان تقدیم می کنم.

گردشگری تنگستان

 

موقعیت روستای بنیان بر روی نقشه

خاییز تنگستان

 

 

گردشگری تنگستان

 

 

طبیعت تنگستان

 

 

جاذبه های طبیعی تنگستان

 

 

جاذبه های طبیعی تنگستان

 

 

جاذبه های گردشگری تنگستان

 

 

جاذبه های گردشگری تنگستان

 

 

نخلستان های تنگستان

 

 

نخلستان های تنگستان

 

 

نخلستان های تنگستان

 

 

روستای بنیان

 

 

روستای بنیان

 

 

روستای بنیان

 

 

روستای بنیان تنگستان

 

 

خاییز

 

 

منطقه خاییز

 

 

منطقه گردشگری خاییز

 

 

منطقه گردشگری خائیز

 

 

منطقه گردشگری خائیز

 

 

منطقه خائیز

 

 

منطقه خائیز

 

 

خائیز

 

 

خائیز

 

 

خائیز تنگستان

 

 

نخلستان های استان بوشهر

 

 

نخلستان

 

 

طبیعت استان بوشهر

و اما در پایان...

پیامبر خدا (صلّی الله علیه وآله) فرمود: از کفر و بدهکاری، به خدا پناه می برم. عرض کردند: ای پیامبر خدا، آیا بدهکاری با کفر، برابری می کند؟ فرمد: آری.

فرازی از دعای جوشَن کبیر که خداوند را معرّفی و توصیف می نماید: (کتاب مفاتیحُ الجِنان)

«یا مَن عَطائُهُ شَریف»:  ای خدایی که شرافت مندانه عطا می کنی.

«یا مَن فِعلُهُ لَطیف»:  ای خدایی که کارش، دقیق و حساب شده است.

فرازی از کتاب صَحیفۀ سجّادیّه که مناجات امام سجّاد(علیه السّلام) با خداوند می باشد:

«ألّلهُمَّ إسقِنا غَیثاً مُغیثاً مَریعاً مُمرِعاً عَریضاً واسِعاً غَزیراً، تَرُدُّ بِهِ النَّهیض، وَ تَجبُرُ بِهِ المَحیض.»

خداوندا، ما را سیراب کن به بارانی که به فریادمان برسد؛ به گونه ای که گیاهان نورسته و درخت های تازه کار را جان داده و نیرومند سازد.

 

لطفاً برای مشاهدۀ سایر سفرنامه های من در استان بوشهر، اینجا را کلیک نمایید.

لطفاً برای مشاهدۀ سایر سفرنامه های من در ایران، اینجا را کلیک نمایید.

برای مشاهدۀ صفحه اصلی سایت، اینجا را کلیک نمایید.

نظرات
    • 0
    • 0
    سلام عرض می کنم تشکر بابت عکس های دلنشینتون اقای حسینی امامی
    • 0
    • 0
    تصاویر بسیار خوبی بود. تشکر
    • مدیریت سایت

      1396/08/04 19:28:00
      • 0
      • 0

      با عرض سلام و خسته نباشید. از راهنمایی و تذکّر شما صمیمانه سپاس گزارم.