سفرنامه های من؛ شهرستان اصفهان

  • 2266 مرتبه

پل تاریخی ورزنه

05 خرداد 1396

بسم الله الرّحمن الرّحیم

«يَا أيُّهَا الْنَّاسُ كُلُواْ مِمَّا فِى الْأَرْضِ حَلالاً طَيِّباً وَلَا تَتَّبِعُواْ خُطُوَاتِ الْشَّيْطَانِ إِنَّهُ لَكُمْ عَدُوٌّ مُّبِينٌ.‏»

اى مردم! از نعمتهاى حلال و پاکیزه اى که در زمین است بخورید؛ و از وسوسه های پنهانی شیطان، پیروى نکنید، زیرا او، دشمن آشکار شما می باشد.

سورۀ بقره - آیۀ168

نکاتی اجمالی در مورد آیه:

آیاتی که در قرآن، مربوط به استفاده از غذاها است کم نیست، و معمولاً با دو قید "حلال" و "طیّب" همراه است. "حلال"، چیزى است که ممنوعیتى نداشته باشد، و "طیّب"، به چیزهاى پاکیزه گفته مى شود که موافق طبع سالم انسانى است، نقطه مقابل "خبیث" است که طبع آدمى از آن تنفر دارد.

"خطوات"، جمع "خُطوه" به معنى گام و قدم است و خطوات شیطان گام هائى است که شیطان براى وصول به هدف خود و اغواء مردم بر مى دارد.

جمله «لاتَتَّبِعُوا خُطُواتِ الشَّیْطانِ»، در پنج مورد از قرآن مجید به چشم مى خورد که دو مورد آن در مورد استفاده از غذاها و روزى هاى الهى است، و در واقع به انسان ها هشدار مى دهد این نعمت هاى حلال را در غیر مورد، مصرف نکنند، این نعمت هاى الهى را وسیله اى براى اطاعت و بندگى قرار دهند نه طغیان و فساد در ارض.

پیروى از این گام هاى شیطان در حقیقت همان چیزى است که در آیات دیگر قرآن به دنبال دستور استفاده از غذاهاى حلال ذکر شده است مانند این آیه: «از روزى هاى الهى بخورید و بنوشید، اما فتنه و فساد در زمین به راه نیندازید» و نیز این آیه: «از روزى هاى پاکیزه اى که به شما ارزانى داشته ایم بخورید، اما در آن طغیان و سرکشى ننمائید».

خلاصه این که این مواهب و امکانات باید نیروئى بر اطاعت باشد، نه وسیله اى براى گناه.

جمله «إِنَّهُ لَکُمْ عَدُوٌّ مُبینٌ»، که متجاوز از ده بار در قرآن مجید به دنبال نام شیطان آمده است براى این است که تمام نیروهاى انسان را براى مبارزه با این دشمن بزرگ و آشکار بسیج کند.

پیام های آیه:

شرط اساسى در مصرف، دو چیز است: حلال بودن، پاكیزه و دل‏پسند بودن. «كلوا حلالاً طیّباً»

اسلام با بعضى ریاضت‏ها بی جا مخالف است. «كلوا»

بهره‏ گیرى از محرّمات و چیزهاى پلید و ناپاك، پیروى كردن از شیطان است. «كلوا... حلالا طیباً ولا تتبعوا خطوات الشیطان»

نیازهاى طبیعى بشر، زمینه‏ اى براى انحراف و تسلّط شیطان است. باید ضمن تأمین نیاز، به لغزش‏هاى آن توجّه داشت. «كلوا... ولاتتبعوا خطوات»

شیطان، انسان را قدم به قدم منحرف مى‏كند. باید از همان قدم اوّل مواظبت كرد. «خطوات الشیطان»

شیطان براى انحراف مردم، از راههاى گوناگونى وارد مى‏شود. «خطوات»

 

 

پل تاریخی ورزنه

شهرستان اصفهان

اجرای برنامه در فروردین1393

زاینده رود پهناور، با عبور خود از روستاها و شهرهای کوچک و بزرگ، موجب شده است که ساکنین حاشیۀ آن، برای تسهیل و امکان آمد و رفت، روی به ساختن پل های متعدد بیاورند. شهر ورزنه نیز که در حاشیۀ این رود قرار دارد، از این قاعده مستثنی نیست. پل مشهور به ورزنه، همچون سبک و سیاق پل های تاریخی شهر اصفهان، از جاذبه های گردشگری ورزنه محسوب می شود.

 

پل ورزنه

 

 

پل تاریخی ورزنه

 

 

ورزنه

 

 

آثار تاریخی ورزنه

 

 

گردشگری ورزنه

 

 

دیدنی های ورزنه

 

 

جاذبه های ورزنه

 

 

پل های تاریخی ایران

 

 

پل های تاریخی استان اصفهان

لطفاً برای مشاهدۀ سایر سفرنامه های من در شهرستان اصفهان، اینجا را کلیک کنید.

لطفاً برای مشاهده سایر سفرنامه های من در ایران، اینجا را کلیک نمایید.

و اما در پایان...

یک قطره از دریا...

امام صادق(علیه السّلام) فرمود: میانه روی، کاری است که خدا آن را دوست می دارد و اسراف، کاری است که خدا آن را دوست ندارد؛ حتّی دور ریختن ته ماندۀ آبی که نوشیده ای.

فرازی از دعای جوشَن کبیر که خداوند را معرّفی و توصیف می نماید: (کتاب مفاتیحُ الجِنان)

...یا غافِرَ مَنِ استَغفَرَة:  ای خدایی که هر کس از تو طلب آمرزش کند، او را می بخشی.

...یا ناصِرَ مَنِ استَنصَرَهُ:  ای خدایی که هر کس از تو طلب نصرت کند، او را یاری می کنی.

فرازی از کتاب صَحیفه سجّادیّه که مناجات امام سجّاد(علیه السّلام) با خداوند می باشد:

...وَ عَلِمتُ إنَّ کَثیرَ ما أسئَلُکَ یَسیرٌ فی وُجدِک، وَ أنَّ خَطیرَ ما أستَوهِبُکَ حَقیرٌ فی وُسعِک، وَ أنَّ کَرَمَکَ لا یَضیقُ عَن سُؤالِ أحَدٍ، وَ أنَّ یَدَکَ بِالعَطایا أعلَی مِن کُلِّ یَد.

ای خدای من؛ هر چه درخواست من بسیار باشد، در برابر سلطنت و فرمانروائی تو اندک است؛ و هر چه خواهش من بزرگ باشد، در برابر وسعت رحمت بی پایانت، ناچیز است. گنجایش جود و کَرَم تو بیش از درخواست و حاجت هر کسی می باشد و دست تو در عطا کردن و بخشیدن، از هر دستی بالا تر است.

 

نظرات