بسم الله الرّحمن الرّحیم
«وَ ذَكِّرْ بِهِ أَنْ تُبْسَلَ نَفْسٌ بِما كَسَبَتْ لَيْسَ لَها مِن دونِ اللَّهِ وَلِّىٌ وَ لا شَفيعٌ وَ إِنْ تَعْدِلْ كُلَّ عَدْلٍ لا يُؤْخَذْ مِنْها أُوْلَئِکَ الَّذينَ أُبْسِلُواْ بِما كَسَبواْ لَهُمْ شَرابٌ مِنْ حَميمٍ وَ عَذابٌ أَليمُ بِما كانواْ يَكْفُرونَ.»
با این قرآن، مردم را به خودشان بیاور تا مبادا کسی در قیامت، گرفتار کارهای زشت خویش بشود. آخر، آن جا جز خدا، حامی و شفاعت کننده ای ندارند و برای نجات از عذاب، هر غرامتی هم بدهند، عذاب از آن ها گرفته نمی شود! آن ها گرفتار کارهای خودشان اند و به سزای بی دینی هایشان، نوشیدنیِ جوشان و عذابی زجرآور، نصیبشان خواهد شد.
سوره أنعام - آیه70
پیام های آیه:
تذكر و موعظه، سبب نجات از قهر و عذاب الهى است. «و ذَكِّر به»
به دنیا مغرور نشویم كه در قیامت، جز خداوند، چیزى به كمک ما نمى آید. «لیس لها من دون اللَّه ولىّ و لا شفیع»
عامل بدبختى هاى انسان، خود او و عملكرد اوست. «بما كسبت...بما كسبوا...عذاب الیم بما كانوا یكفرون»
روستای انبوه، با انبوهی از زیبایی
بخش عمارلو - رودبار - استان گیلان
زمان اجرای برنامه: اردیبهشت1401
روستای انبوه، حقیقتاً با انبوهی از زیبایی، در بخش عمارلو و در شهرستان رودبار، واقع شده است. بخش عمارلو، با مرکزیت شهر جیرنده، یکی از زیبا ترین و بکر ترین مناطق استان گیلان می باشد. جای جایِ عمارلو، مملو است از مناظر بدیع و روستاهای دست نخورده. عمالو، یک منطقه ای کوهستانی به حساب می آید و مجاور منطقۀ الموت قزوین می باشد. لذا دسترسی برخی از روستاهای عمارلو از منطقه الموت، راحت تر از رودبار می باشد.
روستای انبوه نیز با ارتفاع 1360متر، در شرقی ترین بخش عمارلو، قرار گرفته است. هرچند طبیعت این روستا، بیش تر به منطقۀ الموت، شباهت دارد، اما از لحاظ تقسیمات جغرافیایی، جزو شهرستان رودبار و استان گیلان، به حساب می آید.
روستای انبوه، روستایی بس زیبا که با مناظر دیدنی اش، چشمان هر گردشگری را مجذوب خود می کند. قرار گرفتن روستای انبوه با بافت پلکانی، در دره ای سرسبز و پر آب، منظره های بسیار جذّابی را پدید آورده است. تنها عکس هایی که از این منطقه گرفته شده است، گویای این حقیقت می باشد.
از خصوصیات دیگر این روستا، این است که این روستا، دو بافت مجزا دارد که به محلۀ بالا و محلۀ پایین، تقسیم می شود. جالب است که در مشابه این گونه موارد، اکثراً روستاها، به سفلی و علیا، تبدیل می شوند، اما روستای انبوه، از این قاعده مستثنی می باشد.
روستای انبوه، روستایی کمتر شناخته شده می باشد و تنها عده ای اندک از طبیعت گردها و تورهای گردشکری، که غالباً در شهر قزوین هم قرار دارند، برنامۀ بازدید از روستا را در دستور کار خود، قرار می دهند.
روستای انبوه، دو مسیر دسترسی دارد. مسیر اول از استان گیلان و شهرستان رودبار می باشد. برای رسیدن به روستا از این مسیر، ابتدا وارد آزادراه قزوین-رشت می شویم. پس رسیدن به شهر لوشان، از آن جا وارد یک فرعی می شویم که به بخش عمارلو، دسترسی دارد. از لوشان تا جیرنده، 32کیلومتر، و از جیرنده به روستای ناوه، 15کیلومتر و از روستای ناوه به روستای انبوه، 13کیلومتر می باشد. از این 13کیلومتر، 5کیلومتر آن، خاکی می باشد.
اما دومین مسیر دسترسی به روستای انبوه، از استان قزوین و منطقۀ الموت غربی می باشد. ابتدا از قزوین به سمت روستای دستجرد سفلی باید حرکت کرد. این روستا، در الموت غربی قرار دارد. از این روستا نیز، می توان وارد جاده ای شد که به روستای انبوه، دسترسی دارد. جالب است که این مسیر، کاملاً آسفالت است و پر تردد ترین مسیر روستای انبوه به حساب می آید.
من در سفر سه روزۀ خودم به بخش عمارلو، شبی را در روستای ناوه خوابیدم. روستای ناوه در یک دوراهی قرار دارد که یک مسیر آن، به روستای کلیشم و یک مسیر آن، به روستای انبوه می رود. من از ناوه، وارد جادۀ روستای انبوه شدم که بسیار پیچ وا پیچ و کوهستانی است. هنوز 5کیلومتر تا روستای انبوه، باقی مانده بود که جاده، خاکی شد.
عکاسی من از روستا، از ساعت 10صبح تا 5عصر ادامه داشت و تنها دوساعت، جهت نماز،ناهار و استراحت، متوقف شد. من لحظات خوب و دل نشینی را در این روستا سپری کردم و عکس های زیابی این روستا را به اهالی خوب و دوست داشتنی روستا، تقدیم می کنم. من همیشه دوست داشتم عکاسی از این روستای زیبا و دورافتاده را تجربه کنم و خوشحالم که به لطف خدا، این مسئله، محقق شد.
موقعیت "روستای انبوه" بر روی نقشه
طبیعت بهاری جاده روستای ناوه به روستای انبوه
ابتدا از بافت دست نخوردۀ روستا، عکاسی می کنم.
روستایی که کم شهید هم ندارد.
شقایق های بهاری
چندین تصویر از کوچه باغ های زیبای روستا
بعد از عکاسی از بافت روستا، به سمت ارتفاعات شرقی روستا می روم تا منظرۀ روستا از آن جا را داشته باشم.
بعد از فارغ شدن از عکاسی مناظر فوق العادۀ روستا، از چشم انداز ارتفاعت شرقی، به سمت محلۀ پایین روستا می روم و از بافت آن، عکاسی می کنم.
مسجد محلۀ پایین روستا
دورنمای مسجد محلۀ بالای روستا
نمایی دیگر از مسجد محلۀ بالای روستا
بعد از عکاسی از مناظر و بافت محلۀ پایین روستا، پس از توقفی دوساعته جهت نماز و ناهار، به سمت ارتفاعات غربی می روم و چشم انداز زیبای روستا، از آن جا را نظاره گر می شوم.
یکی از تابلوهای ورودی روستا
نمای زیبای روستا از چشم انداز جادۀ روستای انبوه به روستای ناوه
تصاویری زیبا از طبیعت بهاری جاده روستای انبوه به روستای ناوه که جلوه ای از طبیعت ناب بخش عمارلو می باشد.
در میانۀ مسیر بودم که ناگاه با یک مار زمخت و زخیم مواجه شدم. ماری که تاکنون این گونه از آن ها رو در طبیعت ندیده بودم. بعد از لحظاتی خزید و به داخل علف های کنار مسیر، مخفی شد.
دورنمای جادۀ روستای کلیشم از چشم انداز جادۀ روستا انبوه
و اما در پایان...
یک جرعه معرفت...
پیغمبر خدا(صلی الله علیه وآله) روزی در جمع یاران خود فرمود:
«خداوند متعال، ده خصلت را در ما اهل بیت، گردآورد که پیش از ما و پس از ما، همۀ آن خصلت ها را به هیچ کسی نداده است:
اول) حکمت. دوم) حلم و بردباری. سوم) علم. چهارم) نبوّت و پیغمبری. پنجم) سَماحت و بخشندگی. ششم) شجاعت و دلاوری. هفتم) میانه روی. هشتم) صدق و راستی. نهم) طهارت و پاکی. دهم) عفاف و پاک دامنی.
به راستی که ما اهل بیت، نشانۀ تقوا، راه هدایت، نمونۀ برتر و والا، حجت بزرگ خداوند بر روی زمین، دستاویز استوار الهی هستیم. ما کسانی هستیم که خدا بر مهرورزی و دوست داشتن ما، فرمان داده است.»
فرازی از بخش دعاهای اعمال روز جمعه: (کتاب مفاتیحُ الجِنان)
«أللّٰهُمَّ إنّی تَعَمَّدتُ إلَیکَ بِحَاجَتی، وَ أَنْزَلتُ إلَیکَ الْيَوْمَ فَقری وَ فَاقَتی وَ مَسكَنَتی؛ فَأَنَا لِمَغفِرَتِکَ أَرْجىٰ مِنّی لِعَمَلی، وَ لَمَغفِرَتُکَ وَ رَحمَتُکَ أَوْسَعُ مِن ذُنُوبی، فَتَوَلَّ قَضاءَ كُلِّ حاجَةٍ لی بِقُدرَتِکَ عَلَيها وَ تَيْسيرِ ذٰلِکَ عَلَیکَ، وَ لِفَقری إلَيکَ؛ فَإنِّى لَم أُصِب خَيراً قَطُّ إِلّا مِنکَ، وَ لَم يَصرِف عَنِّى سوءً قَطُّ أحَدٌ سِواکَ، وَ لَستُ أَرْجو لآخِرَتی وَ دُنیاىَ وَ لا لِيَوْمِ فَقری يَوْمَ يُفرِدُنی النَّاسُ فی حُفرَتی وَ أُفْضى إِلَيکَ بِذَنبی سِواکَ.»
خدایا! با حاجت خویش، آهنگ تو کرده ام و بر تو فرود آورده ام تهیدستی و تنگدستی و درماندگی ام را؛ و به آمرزش تو امیدوارتر از کردار خویشم؛ و بخشایش و رحمت تو، گسترده تر از گناهان من است. پس حاجت مرا برآور مرا قدرتی که بر انجام آن داری و این که برآوردن نیاز من برای تو، امریست سهل و آسان؛ چه من به هیچ خیری دست نیافته ام جز آن که از سوی تو بوده است و هیچ گزندی از من دور نشده است جز آن که تو آن را از من دور داشته ای. ای خدای من؛ امیدی به دنیا و آخرتم و روزی که با کوله باری از گناهان، مرا در قبرم تنها می گذارند، ندارم جز به مهر تو.
فرازی از "کتاب صَحیفۀ سجّادیّه" که مناجات امام سجّاد(علیه السّلام) با خداوند می باشد:
«أللَّهُمَّ يا مَن لا يَرغَبُ فِی الْجَزاءِ. وَ يا مَن لا يَندَمُ عَلَى الْعَطاءِ. وَ يا مَن لا يُكافِىُ عَبدَهُ عَلَى السَّواءِ. مِنَّتُکَ ابْتِداء، وَ عَفوُکَ تَفَضُّلٌ، وَ عُقوبَتُکَ عَدلٌ، وَ قَضاؤُکَ خِيَرَةٌ. إن أعطَيتَ لَم تَشُب عَطائَکَ بِمَنٍّ، وَ إن مَنَعتَ لَم يَكُن مَنعُکَ تَعَدِّياً.» دعای45 - شماره1 تا5
خدایا! ای که بر بخشش و عطا، عوض و جایگزین و پاداش، نمی طلبی. و از بذل و بخشش، پشیمان نمی گردی. و با بندۀ خود، به مانند او، رفتار نمی کنی! ای خدای من؛ بی سبب می بخشی؛ و بدون استحقاق، عفو می کنی؛ عقوبت تو عدل است و حکم و تصمیم تو، خیر و مصلحت می باشد. ای خدا؛ اگر ببخشی، عطا و بذل تو، آمیختۀ با منّت نیست و اگر منع کنی و عطا نکنی، منعت بر پایۀ تجاوز و ستم نیست.
«به امید ظهور یگانه مُنجی عالَم»
مُفتخر فرما مرا آقا به فیضِ رُؤیتت نائلم فرما تو بر درکِ رکابِ حضرتت
امتحانی ام شده ما را به یاریت بخوان خود قبولم کن ولی در امتحانِ نصرتت
ای که معصومی و از هر عیب و نقصی پاکِ پاک پاکِ پاکم کن دگر آقا قسم بر عصمتت
کاش گردد قسمتم سربازیِ اردویِ تو تا که از نزدیک باشم جان نثارِ خدمتت
ای که چشمانِ تو باشد ناظرِ اعمالِ ما آرزو دارم که باشم روز و شب در طاعتت
وای اگر ما را ببینی غرقِ در جرم و گناه من چه گویم پاسخِ شرمِ نگاهِ حضرتت
گاه که با دیدۀ حسرت نگاهم می کنی باید از خجلت بمیرم وَز نگاهِ حسرتت
از تو ممنونم که پیوسته دعایم می کنی گاه نامم می بری بینِ نمازِ حاجتت
تا تو نیّت می نمایی من خدایی می شوم من فدای اشکِ چشمان و خلوصِ نیّتت
لطفاً برای مشاهدۀ سایر سفرنامه های من در استان گیلان، اینجا را کلیک نمایید.
لطفاً برای مشاهدۀ سایر سفرنامه های من در ایران، اینجا را کلیک نمایید.
برای مشاهدۀ صفحه "درباره من"، اینجا را کلیک نمایید.