سفرنامه های من؛ بندرعباس

  • 1418 مرتبه

حمام گله داری - بندرعباس

20 مهر 1396

بسم الله الرّحمن الرّحیم

«أَمْ حَسِبْتُمْ أَنْ تَدْخُلُوا الْجَنَّةَ وَلَمَّا يَأْتِكُمْ مَثَلُ الَّذِينَ خَلَوْا مِنْ قَبْلِكُمْ مَسَّتْهُمُ الْبَأْسَآءُ وَالْضَّرَّآءُ وَزُلْزِلُوا حَتَّى‏ يَقُولَ الْرَّسُولُ وَالَّذِينَ ءَامَنُواْ مَعَهُ مَتَى‏ نَصْرُ اللَّهِ أَلَآ إِنَّ نَصْرَ اللَّهِ قَرِيبٌ»

آیا گمان کردید داخل بهشت مى شوید، بدون آن که حوادث و گرفتاری هایی که بر گذشتگان آمد، بر شما بیاید؟! پیشینیان شما که سختى ها و زیان ها به آنها رسید، و آنچنان بى قرار شدند که پیامبر و افرادى که به همراه او ایمان آورده بودند گفتند: پس یارى خدا کى خواهد آمد؟! به آن ها گفته شد: آگاه باشید، نصرت و یارى خدا نزدیک است.

سورۀ بقره - آیۀ214

نکاتی اجمالی در مورد آیه:

بدون امتحان وارد بهشت نمی شوید:

از آیۀ فوق، چنین برداشت می شود که جمعى از مؤمنان مى پنداشتند، عامل اصلى ورودِ در بهشت، تنها اظهار ایمان به خداست و به دنبال آن نباید ناراحتى و رنجى را متحمل شوند، و بى آن که تلاش و کوشش به خرج دهند، خداوند همۀ کارها را رو به راه خواهد کرد و دشمنان را نابود خواهد ساخت.

این آیه به یکى از سنن الهى که در همۀ اقوام، جارى بوده است اشاره مى کند و به مؤمنانِ در همۀ قرون و اعصار هشدار مى دهد، براى پیروزى، موفقیت و نایل شدن به مواهب بهشتى، باید به استقبال مشکلات بروند و فداکارى کنند و در حقیقت این مشکلات، آزمونى است که مؤمنان را پرورش مى دهد و صاحبان ایمان راستین را از متظاهران به ایمان، آشکار مى سازد.

در این آیه، تعبیر به «الَّذِیْنَ خَلَوْا مِنْ قَبْلِکُمْ»، یعنی«کسانی که پیش از شما بودند» شده است؛ یعنی به مسلمانان مى گوید: این تنها شما نیستید که گرفتار انواع مشکلات از سوى دشمنان در تنگناهاى زندگى شده اید، بلکه اقوام پیشین نیز، گرفتار همین مشکلات و شدائد بوده اند، تا آنجا که گاهى کارد به استخوانشان مى رسید و فریاد استغاثه آن ها بلند مى شد.

اصولاً رمز تکامل و ترقّى انسان ها همین است. افراد و امت ها باید در کوره هاى سخت حوادث قرار بگیرند و همچون فولاد آبدیده شوند، استعدادهاى درونى آن ها شکوفا گردد و ایمانشان به خدا قوى تر شود. ضمناً افراد لایق و مقاوم و با ایمان، از افراد نالایق شناخته شوند و صفوفشان از هم جدا گردد.

پیام های آیه:

این آیه یادآور تحمل سختى، از سوى مؤمنان گذشته و هشدار و تسلاّیى براى مسلمانان در حال حیات است. حوادث سخت، آزمایش الهى است و مشكلاتى همچون حوادث تلخِ مالى و جانى، همه براى ساخته شدن انسان‏ها است.

در روایتى از پیامبر اكرم (صلى الله علیه وآله) مى‏خوانیم: «براى مؤمنان گرفتار در دنیا، چنان پاداشى است كه دیگران مى ‏گویند: اى كاش این سختى‏ها با سختى بیشترى براى ما بود.»

انتظار بهشت رفتن، تنها بخاطر ایمان داشتن و بدون سختى كشیدن، انتظار نادرستى است. «ام حسبتم ان تدخلوا الجنّة...»

در سنّت‏هاى الهى، هیچ تغییرى نیست. همه ملّت‏ها و امتّ‏ها و افراد باید از كوران آزمایش بگذرند. «ولمّا یأتكم مثل الّذین خلَوا»

توجّه به مشكلات دیگران، عامل تسكین است. از تاریخ، عبرت و الگو بگیریم. «مستهم البأساء والضرّاء»

آماده باشیم، آزمایشات الهى به قدرى سخت است كه در برخی از مواقع، انبیا را نیز مضطرب مى‏كند. «یقول الرسول والذین آمنوا معه متى نصر اللَّه»

در سختى‏ها، انبیا از مردم جدا نبودند. «یقول الرسول و الذین آمنوا معه»

یكى از شروط استجابتِ دعا، اضطرار و قطع امید از غیر خداست. «متى نصراللَّه... انّ نصر اللّه قریب»

آرام‏ بخشِ همۀ مشكلات، یاد نصرت خداوند است. «الا انّ نصر اللّه قریب»

زمینۀ دریافت نصرت الهى، مقاومت است. «مسّتهم... انّ نصر اللّه قریب»

 

 

حمام گله داری

بندرعباس - هرمزگان

اجرای برنامه در اسفند1395

محلۀ قدیمی گله داری که فاصلۀ چندانی با دریا ندارد، چندین بنای تاریخی را در خود جای داده است. یکی از آن ها، حمام گله داری می باشد که قدمتش، به دورۀ قاجار بر می گردد. این اثر تاریخی، اکنون به دست میراث فرهنگی بازسازی شده و در معرض بازدید گردشگران قرار گرفته است.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

و اما در پایان...

پیامبر خدا (صلّی الله علیه وآله) فرمودند: دوست داشتم که تکّه ای از گوشت دستم را برای دو خصلت شیعیان، فدا سازم تا آن ها دست از آن دو خصلت بر دارند: سبک سری در هنگام خشم؛ کتمان و رازداری اندک.

فرازی از دعای جوشَن کبیر که خداوند را معرّفی و توصیف می نماید: (کتاب مفاتیحُ الجِنان)

«یا حافِظاً غَیرَ مَحفوظ»:  ای خدایی که نگهدار همه چیز، تو هستی و تو در پناه کسی نمی باشی.

«یا حَسَنَ التَّجاوُز»: ای خدایی که به نیکویی و خوبی از بندگانت می گذری.

فرازی از کتاب صَحیفۀ سجّادیّه که مناجات امام سجّاد(علیه السّلام) با خداوند می باشد:

«وَ اسمِع لَنا ما دَعَونا بِه، وَ أعطِنا ما أغفَلناه، وَ احفَظ لَنا ما نَسَیناهُ، وَ صَیِّرنا بِذَلِکَ فی دَرَجاتِ الصّالِحین.»

پروردگارا؛ هر آن چه که از تو خواستم را اجابت کن؛ و هر خیری که اندیشه و فکر ما به آن نرسید، یا آن را فراموش کردیم که بر زبان جاری کنیم را خودت بر ما ارزانی بدار؛ و نیز ما را در درجۀ نیکان وشایستگان جای دِه.

 

لطفاً جهت بازدید از سایر سفرنامه های من در جاسک، اینجا را کلیک نمایید.

لطفاً جهت بازدید از سایر سفرنامه های من در استان هرمزگان، اینجا را کلیک نمایید.

لطفاً جهت بازدید از سایر سفرنامه های من در ایران، اینجا را کلیک نمایید.

نظرات
    • 0
    • 0
    بسیار زیبا